"Algun dia Europa es veurà obligada a escoltar la veu dels catalans". Així ho afirma l'actor català Sergi López a l'emissora de ràdio France Info, on també s'ha mostrat decebut amb "la manca d'implicació Europa en la crisi catalana". Tot i això, l'actor ha volgut subratllar que "el procés no és un esprint ni una cursa de 100 metres".

López està convençut que els catalans estan decidits a anar lluny perquè "tenim unes creences molt pacifiques, que Europa està obligada a escoltar" i perquè considera que es tracta d'una revolució que ha polititzat tota la població després de molts anys. 

"El que volem és fer saber que existim i com que existim, ens volem governar", exposa l'artista, que afegeix que la marxa del president Carles Puigdemont a Brussel·les "és un esquema que ve de lluny".

Finalment, Sergi López no tem que "l'aventura independentista" acabi amb les eleccions convocades per aquest 21 de desembre. "No és el final. A Catalunya, igual que a Europa, hem de veure aquestes eleccions com un referèndum de cara a la comunitat internacional". No ha volgut acabar sense remarcar que "els catalans estem d'acord que tothom es pugui expressar".