Marta Rovira avui està de celebració, compleix 43 anys a Ginebra. I aquest és el segon aniversari que celebra a Suïssa des de que el 23 de març del 2018 va decidir marxar i negar-se a presentar-se a la citació del jutge Pablo Llarena davant el Tribunal Suprem. Sobre ella pesava una acusació de rebel·lió i la incògnita que ingressés en presó provisional.

La secretària general d'Esquerra va declarar que va prendre la decisió de l'exili perquè sentia una "persecució política" contra ella i la seva família i perquè va considerar que "no podia tenir un judici just". Rovira, mare d'una nena, també va preservar la seva família i seguir treballant pel procés des de fora. Els seus companys de partit, avui la recorden i la feliciten a través de twitter. Oriol Junqueras escriu des de Lledoners: "Per molts anys estimada Marta!".

També el seu gran amic Ernest Maragall que defineix Rovira com "una dona íntegra i líder democràtica que ha de passar dos aniversaris a l'exili forçós". Maragall subratlla que tot plegat representa "l'expressió clamorosa de la vergonya d'un estat anti-europeu i instal·lat en la repressió". 

Altres companys de partit també han felicitat Rovira. El conseller d'Exterior, Alfred Bosch, la portaveu d'Esquerra, Marta Vilalta, o també l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla.