Pau Riba va morir aquest diumenge als 73 anys víctima d'un càncer de pàncrees que li van diagnosticar fa pocs mesos i que ell mateix va fer públic. Músic, poeta i escriptor, és autor d'una vintena de discos d'entre els quals 'Dioptria' (1971), considerat la primera referència del rock en català i el millor àlbum del segle XX en aquesta llengua. La premsa catalana s'acomiada del músic però també ho fa algun mitjà espanyol. Això sí, el que per desgràcia no desapareix de les portades és la guerra d'Ucraïna, els alto el foc fallits i els bombardejos a civils. 

El País ensenya cadàvers ucraïnesos al costat d'una maleta de viatge: "Rússia s'acarnissa amb els civils" i recorda que aquest diumenge, per segona vegada, Rússia va frustrar un altre intent d'alto el foc per obrir corredors humanitaris. Aquest diari es fa ressò de la mort de Pau Riba, el qual defineix com "esperit lliure i artista de les paraules". A més a més, la portada del diari madrileny porta una alerta ultra: "Vox és l'únic partit que creix i trepitja els talons al PP".

PAIS 7 marzo

El Mundo se centra en la guerra a Ucraïna i l'atac rus contra la població: "Pluja de foc contra civils a les ciutats ucraïneses". El rotatiu interpreta les diferències entre el PSOE i Unides Podem sobre l'enviament d'armes al front com un desafiament dels liles als socialistes: "Podemos repta Sánchez a trencar la coalició: el PSOE és 'un partit en guerra'". Aquest diumenge, la ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra, va deixar constància de la distància amb el seu soci de govern i va titllar de "partits de la guerra" aquells que donen suport a l'enviament d'armes a Ucraïna. 

MUNDO 7 marzo

"Moscou bombardeja civils a les portes de Kíiv", lamenta l'ABC amb la fotografia en portada dels cadàvers d'uns ciutadans ucraïnesos que intentaven fugir d'Irpin amb maletes. L'exèrcit rus va bombardejar el diumenge al matí un punt d'evacuació de civils i van morir tres persones, membres de la mateixa família, la mare i els seus dos fills, el pare va quedar ferit greu, segons va assenyalar l'assessor del Ministeri de l'Interior d'Ucraïna, Anton Gerashchenko, en el seu compte de Telegram. El titular de la jornada, però, és per a la investigació contra la corrupció al PP de Madrid: "La trama Púnica ressuscita una dècada després on va començar".

ABC 7 marzo

La Razón es fixa en la política espanyola i publica una enquesta electoral que situa el PSOE lleugerament per damunt dels populars en cas d'eleccions: "La crisi del PP permet que Sánchez torni a estar al capdavant". El diari, a més, acusa el president rus d'atacar la població civil ucraïnesa: "Putin massacra els civils". El Secretari General de les Nacions Unides, António Guterres, ha qualificat d'"absolutament essencial" establir una pausa dels combats per permetre l'evacuació de civils en ciutats ucraïneses i establir corredors humanitaris.

LR 7 marzo

"Rússia ataca els civils per forçar la rendició d'Ucraïna", titula La Vanguardia, que subratlla que Putin "no cedeix en el seu pla d'invasió tot i que assegura a Macron que no preveu atacar centrals nuclears". Putin i Macron van parlar aquest diumenge per telèfon i van abordar tant la guerra a l'est d'Europa com també la seguretat nuclear, després que les tropes russes ataquessin la central de Zaporíjia, la més gran del continent. Segons va informar l'Elisi, el president francès va demanar a Putin que respecti els civils i el lliurament d'ajuda i li va mostrar la seva preocupació pel que sembla un imminent atac a la ciutat d'Odessa.

lv 7 marzo

El titular principal d'El Periódico és per a les acusacions d'Estats Units contra Putin. També destaca que almenys 4.266 persones russes van ser detingudes durant les primeres hores de les noves manifestacions convocades per a aquest diumenge a les principals ciutats russes contra la invasió d'Ucraïna. El diari també dedica unes pàgines a Pau Riba, que ha mort d'un càncer de pàncrees que li van diagnosticar al desembre, com ell mateix es va encarregar de fer públic poc després, tot anunciant a les xarxes que el tumor "no es podia extirpar". Aquest era, de fet, el segon càncer que patia el músic, després d'haver superat anys enrere un càncer de còlon. 

Periodico 7 marzo

L'Ara també recull la defunció de Riba, a qui homenatge amb la fotografia de portada: "L'indomable es fa llegenda". El cantant ha mort després d'una llarga carrera com a músic i amb incursions en el món literari, sempre com un vers lliure dins de l'escena cultural. Hippy confés, Riba va viure uns anys a Formentera abans d'instal·lar-se a Barcelona i fundar, a finals dels anys 60, el Grup de Folk. Tot i això, el titular del dia és per als fons europeus: "El Govern vol 2.000 M€ dels fons europeus per a 12 projectes".

ARA 7 marzoFinalment, El Punt Avui titula "Ciutats assetjades", sobre la guerra a Ucraïna i destaca les manifestacions russes contra la guerra. El líder opositor rus Aleksei Navalni ha demanat a la població del país que ignori les prohibicions i surti als carrers per exigir la fi de la invasió contra Ucraïna i protestar contra el president de Rússia, Vladímir Putin, a qui ha descrit com el principal artífex de la intervenció. Al capdamunt de la portada, recull la mort de Pau Riba: "Pau Riba, adeu còsmic". 

07DCAT 001 page 0001