El tribunal del judici de Quim Torra comença aquesta tarda a deliberar.

Jesús María Barrientos, Mercedes Armas i Joaquín Elías es reuneixen avui per primer cop per deliberar sobre la sentència. Torra està pendent d'una condemna de desobediència que el podria deixar inhabilitat com a president de la Generalitat.

Ara mateix és pràcticament impossible que la sentència pugui estar enllestida aquesta setmana. La intenció del tribunal és que la resolució estigui la setmana que ve, abans de Nadal, però tampoc és segur. El tribunal només s'ha pogut reunir un cop. Va ser el mateix dia del judici al final, quan es van trobar durant 20 minuts.

Jesús María Barrientos no ha tingut temps de mirar res del judici de Torra i només s'ha pogut comunicar per mail amb Armas i Elías, que està de reforç a un jutjat penal de Barcelona i que té diversos judicis per celebrar cada setmana. Tots tres magistrats coincideixen poc. I això s'ha d'afegir que l'agenda de la sala de deliberacions es comparteix amb diferents jutjats.

El judici es va fer tot d'una tirada, el passat 18 de novembre. Torra s'exposa a entre 8 mesos i 2 anys d'inhabilitació segons les peticions de la Fiscalia i de Vox.