El Govern no amaga la seva perplexitat davant la reunió que ha convocat aquesta tarda el president del Parlament, Roger Torrent, amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i  representants de sindicats, organitzacions empresarials i veïnals per abordar la situació que viu el país arran de les protestes contra la sentència.

Fonts de l'executiu asseguren que no havien estat informats de la reunió ni convocats a participar-hi, que els ha arribat la notícia de la convocatòria a través de les entitats convocades i els mitjans de comunicació i que, en cas que se'ls hagués convidat, hi haurien assistit. Tant fonts de l'executiu com dels grups parlamentaris subratllen a més que no estaven informats els membres de JxCat, però tampoc els representants d'Esquerra al Govern. En canvi, des de la presidència del Parlament es va assegurar ahir a última hora de la nit que "el Govern estava informat i convocat però no ha pogut assistir-hi per una qüestió de timings".

A més, la perplexitat per la reunió del Parlament s'ha vist incrementada pel fet que Torrent sí havia estat convocat a la reunió que aquest matí han mantingut el president, Quim Torra, i el vicepresident, Pere Aragonès, al Palau de la Generalitat amb alcaldes. No obstant això, el president del Parlament no s'hi ha presentat. En acabar aquesta reunió s'ha llegit un manifest instant el president espanyol, Pedro Sánchez, a dialogar.

També al Parlament, la reunió ha provocat malestar, el vicepresident, Josep Costa, ha lamentat no només la forma com s'ha organitzat, sense comunicar-ho a la resta de grups independentistes, sinó el fet que s'hi ha exclòs de la trobada l'ANC. "Ens cal unitat i no iniciatives sectàries", ha retret Costa. JxCat ha demanat una reunió amb Torrent perquè els informi.

La reflexió de Costa ha estat repiulada pel president a l'exili, Carles Puigdemont, que ha anat encara més enllà i ha advertit que "la deslleialtat i la divisió intencionades són un greu obstacle, difícil de superar". "Cap càlcul partidista o personal ho justifica", ha reblat.

A la cita convocada per Torrent "davant la situació política i social que viu el país" hi ha participat a més de Colau, representants de CCOO, UGT, PIMEC, Foment del Treball, Cercle d'Economia, LaFede.cat, la Taula del Tercer Sector i la FAVB.

En un comunicat des de la presidència del Parlament s'ha explicar que l'objectiu de la cita era establir un espai de treball entre institucions i entitats socials i econòmiques que encarnen una representació transversal del país amb l'objectiu de "desescalar i posar fi a totes les violències" i "acabar amb la judicialització i aconseguir una solució democràtica al conflicte polític"

Es tracta d'una iniciativa que té, segons s'assegura, vocació de continuïtat i voluntat d'ampliar-se a més sectors institucionals i socials.