La tensió entre el president de la Generalitat, Quim Torra, i el cap de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez, s'ha disparat aquest dissabte. L'estira i arronsa entre els dos governs s'ha tancat -de moment- aquest vespre amb una contundent carta del president al líder socialista en resposta a la seva negativa a contestar-li el telèfon amb l'argument que ha de condemnar abans la violència.

“Vostè no m'ha de donar lliçons a mi de condemnar i lluitar contra la violència perquè jo, igual que el moviment independentista durant tots aquest anys, he lluitat sempre i condemnat sempre totes les violències. Totes”, ha advertit el president català.

Torra denuncia en la seva carta que Sánchez s’ha negat a parlar amb ell com a representant dels catalans “i, encara pitjor, es nega a establir cap mena de diàleg”.

“És una irresponsabilitat absoluta que estic convençut que la comunitat internacional no entendrà de cap manera”, adverteix.

El president acaba la missiva aconsellant Sánchez que no busqui excuses i “assumeixi la seva responsabilitat de fer política democràticament”.

Torra ha donat a conèixer la seva carta a través d'una piulada.