Sens dubte, la reunió amb Pablo Iglesias ha estat i serà la més difícil de les tres que mantindrà Pedro Sánchez aquest dimecres. En el marc de la ronda urgent de trobades, després dels aldarulls a Barcelona, el president en funcions ha traslladat el secretari general de Podemos “la importància de la unitat d’acció”. Tots dos tenen profundes diferències sobre com enfocar la crisi catalana, evidenciades durant les últimes hores.

En aquest sentit, fonts de la Moncloa expliquen que “Sánchez li ha traslladat la importància de la unitat d’acció i que no descarta cap escenari en relació a la situació a Catalunya”. De la mateixa manera, “el president ha assegurat a Iglesias que actuarà, si és precís, des de la fermesa, la proporcionalitat i la unitat”.

Després dels aldarulls a Barcelona, La Moncloa va emetre un comunicat urgent aquest dimarts al vespre per a denunciar la violència "coordinada" i "generalitzada" als carrers de Barcelona. Aquest dimecres al matí ha convocat els líders dels principals partits espanyols per a transmetre'ls “la determinació del govern de garantir la seguretat” a Catalunya. Al les 12 del migdia ha estat el torn de Pablo Casado, a les cinc de la tarda el de Pablo Iglesias i a les set li tocarà a Albert Rivera.