Pedro Sánchez ha reclamat “unitat d’acció” sobre Catalunya a Pablo Iglesias. I aquest li ha respost que sí, que “col·laborarà en totes les iniciatives que vagin en el sentit de la desinflamació”. En aquest sentit, el secretari general de Podemos ha reclamat al president en funcions que es deixi estar de “mesures excepcionals” com el 155 o la Llei de Seguretat Nacional. De fet, ha assegurat que la seva “impressió” és que La Moncloa “no té prevista cap mesura”.

La trobada de tots dos líders a La Moncloa s’ha produït en el marc de la ronda urgent iniciada aquest dimecres per Pedro Sánchez, després dels aldarulls a Barcelona. Segons Iglesias, tots dos han constatat la “normalitat institucional”, tant pel que fa als Mossos com al Govern. De fet, tots dos han seguit la compareixença “institucional i correcta” del conseller d’Interior Miquel Buch.

En aquest sentit, el líder d’Unidas Podemos ha defensat que, en aquests moments, constatant la bona col·laboració amb els Mossos, “si algú planteja la Llei de Seguretat Nacional és un absolut irresponsable”. Pel que fa a l’article 155, ha constatat que l’últim cop que es va aplicar “no va servir per a solucionar cap problema” i que “posa en qüestió la voluntat popular dels ciutadans d’un determinat territori”.

En aquest context, Pablo Iglesias ha reclamat “intel·ligència, tranquil·litat i sensatesa” com a principis per a orientar l’acció política. També ha instat el secretari general del PSOE “si està amb Casado i Rivera” o, per contra, per trobar solucions polítiques als problemes polítics. “El que toca en el moment actual és empatia, diàleg i en el marc de la llei buscar solucions polítiques que puguin enfrontar el problema polític”, ha insistit.