La sentència del judici al procés s'ha fet pública a quarts de deu del matí i la reacció dels presos polítics no ha tardat a arribar. L'expresidenta del Parlament Carme Forcadell ha afirmat just després de saber que ha estat condemnada a 11 anys i mig de presó que "la injustícia s'ha consumat". "El lliure debat parlamentari no és delicte, és un dret exercir-lo i un deure defensar-lo. No ens cansarem de dir-ho allà on faci falta", ha afegit des del seu compte de Twitter. Tot i afirmar que avui la democràcia viu un dia "fosc", ha afegit que "ni en moments així el derrotisme ens ha de vèncer". I acaba el missatge: "Ens en sortirem!".

El conseller Josep Rull, condemnat a 10 anys i sis mesos de presó, ha indicat que condemnant-los "han condemnat als 2,5 milions de catalans que van votar l'1-O en un dels exercicis més extraordinaris de democràcia que ha viscut Europa el segle XXI". "Ens mantindrem... poble", ha conclòs.

Per la seva banda, el conseller Raül Romeva, condemnat a 12 anys de presó i 12 d'inhabilitació absoluta, ha compartit un missatge apuntant que fa mesos ja van ser "condemnats preventivament" i que ara "utilitzen les preses i presos polítics per cronificar problemes polítics".

Tot i la condemna, Romeva ha volgut deixar clar que la "presó injusta, combinada amb la fermesa de la ciutadania, ens deteminarà encara més en aquesta lluita contra els drets col·lectius".

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha afirmat, just després de saber que ha estat condemnat a 9 anys de presó, que "la resposta a la sentència" és la "reincidència". "Ho tornarem a fer", ha dit, i demana "amnistia, democràcia i autodeterminació". 

El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, condemnat a 13 anys de presó i 13 d'inhabilitació, ha explicat que la sentència els farà "tornar més forts i ferms que mai".

El conseller Joaquim Forn, condemnat a 10 anys i 6 mesos de presó i 10 anys i 6 mesos d'inhabilitació, ha fet una piulada agraint el suport rebut: " Gràcies perquè sabem que sempre hi sou". 

Jordi Sànchez, condemnat a 9 anys de presó i 9 anys d'inhabilitació, ha volgut enviar un missatge optimista: "Catalunya serà independent si persistim. Manifestem-nos sense por, avancem decidits des de la noviolència cap a la llibertat. Gràcies per no defallir".

Finalment, Jordi Turull, condemnat a 12 anys de presó i 12 anys d'inhabilitació, ha estat el més breu de tots i només ha dit: "Visca Catalunya lliure".