El primer ministre del Quebec, François Legault, ha llançat, a través d'un comunicat, "una crida a la negociació pacífica" per trobar una sortida al conflicte entre Catalunya i Espanya. “La intimidació institucional o la violència no són pas la solució. La nació del Quebec manté relacions amistoses amb Espanya i Catalunya i esperem de tot cor una solució negociada i justa”, adverteix.

En la nota, el govern del Quebec assegura que no acostuma a interferir en els afers polítics interns d'altres nacions, però afegeix que "no pot romandre indiferent a la contundència de les penes imposades als polítics catalans escollits democràticament".

La nota també recull declaracions de la ministra de Relacions Internacionals, Nadine Girault, que reitera la voluntat del Quebec de no interferir en els afers interns d’Espanya però adverteix que l'executiu quebequès està lluny de “ser indiferents" a la situació que hi ha a Catalunya.

"Estem inquiets pel que passi i esperem que la violència serà evitada. Nosaltres afavorirem un resultat pacífic”, conclou Girault.