Els socialistes l'han agafat amb el president Quim Torra. Després dels reiterats assenyalaments des de La Moncloa, aquest dimarts ha estat la portaveu al Congrés, Adriana Lastra, qui ha disparat contra el president de la Generalitat. La també vicesecretària general del PSOE l'ha acusat de comportar-se "com un extremista" i l'ha instat a deixar de fer-ho. Al mateix temps, també ha reclamat a la dreta, i en especial al popular Pablo Casado, que deixi de crear "alarma" amb els presos polítics, de qui ha demanat que sigui traslladat a presons fora de Catalunya.

A l'entrada a la Diputació Permanent del Congrés aquest dimarts, Adriana Lastra ha reiterat el mateix missatge que La Moncloa aquests últims dies: "Li exigim que compleixi amb la seva obligació, que és mantenir l'ordre públic i constitucional, donar suport a les forces de seguretat de l'Estat i comportar-se com a president de tots". La número dos de Sánchez ha assenyalat que respecten el dret a manifestació, però ha avisat que "no consentiran que hi hagi grups de radicals violents que posin en perill la societat catalana".

Per altra banda, la portaveu socialista també ha rebatut Pablo Casado, que demana traslladar els presos polítics fora de Catalunya. Li ha recomanat que deixi d'"intentar recentralitzar l'Estat" i que llegeixi el Títol VIII de la Constitució espanyola. "No alarmin la població i no sobreactuïn perquè ja ens estan cansant", ha afirmat. "Sembla que Casado ha madurat físicament, però no políticament", li ha retret.