El problema, segons els comuns, és que ni a Madrid ni a Barcelona estan a l’altura de les circumstàncies. L’endemà de la visita fugaç de Pedro Sánchez a Barcelona, marcada per la incomunicació amb el president Quim Torra a qui no agafa el telèfon, Gerardo Pisarello ha carregat contra tots dos. “Ni Sánchez ni Torra estan a l’altura de les circumstàncies”, ha lamentat el secretari de la Mesa del Congrés.

A l’entrada de la sessió de la Diputació Permanent aquest dimarts, el diputat dels comuns a la cambra baixa ha criticat per una banda que “Sánchez porta temps oferint només un article de la Constitució, el 155”, i que “això no és una resposta”. Per l’altra, ha assegurat que “Torra continua insistint en una sort d’unilateralitat màgica que és criticada pel seu propi partit”.

Pisarello ha lamentat que la visita de Sánchez a Barcelona aquest dilluns “era una oportunitat i plantejava algun tipus d’esperança”, però que “ha acabat sent una profunda decepció”. Ha defensat les “mobilitzacions massives” contra “una sentència injusta i desproporcionada” que “allunya Catalunya” d’una solució política.