La secretària de Justícia d'EslovèniaDominika Švarc Pipan, ha carregat durament contra la sentència del Tribunal Suprem que ha condemnat a entre nou i 13 anys de presó els presos polítics. En un missatge publicat a Twitter aquest dijous, Švarc ha reconegut: "Si bé la meva funció oficial em dicta restricció per comentar les decisions judicials i polítiques d’un altre estat, la meva consciència em dicta parlar davant d’una repressió raonable".

La ministra eslovena, doncs, ha criticat durament les condemnes als presos. "Parlant a títol personal, trobo que aquesta repressió i tenir presos polítics és insuportable en una Europa democràtica i, si instem sincerament al diàleg, també hem de manifestar clarament el nostre pesar per les decisions que paralitzen encara més el diàleg", ha exposat.

Per altra banda, el president de la comissió d'Afers Europeus del Parlament eslovac, Lubos Blaha, ha qualificat les sentències contra els presos de "cruels" i "increïbles". En declaracions a l'ACN després de reunir-se amb el conseller Bosch a la cambra centreeuropea, Blaha ha dit que "empresonar algú que està fent política durant 13 anys potser era normal a l'edat mitjana", però no "a la Unió Europea del segle XXI".

El diputat eslovac és membre del partit socialdemòcrata, que ostenta la presidència del país. Al seu torn, un dels quatre vicepresidents del parlament amb seu a Bratislava, Martin Klus, també ha expressat a l'ACN rebuig a la decisió del Suprem: "Empresonar gent no és la solució".