Cop de porta als nassos. La Mesa de la Diputació Permanent del Congrés dels Diputats, reunida aquest dimarts al migdia, ha tombat les compareixences sol·licitades pels grups catalans i bascos. Entre aquestes hi havia la del president Pedro Sánchez, registrada per ERC, JxCat, el PNB i EH Bildu. També la del ministre de l’Interior Fernando Grande Marlaska, registrada per ERC, JxCat i EH Bildu.

Segons fonts parlamentàries, la Mesa ha acordat per unanimitat inadmetre les iniciatives. Segons han argumenten “per estar la cambra dissolta i no estar prevista reglamentàriament la compareixença de membres del govern espanyol en aquest període”.

L’endemà de la sentència, els grups d’ERC, JxCat i EH Bildu van reclamar la compareixença del ministre de l’Interior per a “donar explicacions en relació a l'operatiu policial i les càrregues contra els manifestants a l'Aeroport del Prat en les quals, presumptament, es va usar munició antiavalots prohibida pel Parlament i que haurien causat greus danys físics a alguns dels manifestants”

Per altra banda, aquest dilluns tots aquests grups, juntament amb el PNB, van reclamar la compareixença del president en funcions Pedro Sánchez per "donar explicacions sobre les actuacions de l'Estat en relació a Catalunya durant l'última setmana”.