El Ministeri de l'Interior enviarà més agents del Cos Nacional de Policia a partir d'aquest cap de setmana. Així ho asseguren fonts del departament dirigit per Marlaska després dels aldarulls viscuts a Barcelona aquest dimarts. Segons el ministeri "estava previst en el Pla Operatiu inicial dissenyat per a garantir la seguretat i el lliure exercici dels drets dels ciutadans durant els dies posteriors a la publicació de la sentència del procés". Seran 200 agents més, que se sumen als aproximadament 2.000 ja desplaçats.

D'aquesta manera, segons aquestes fonts, "es pretén aconseguir major seguretat en la gestió de les mobilitzacions i facilitar els relleus i el descans entre els membres del dispositiu ja desplaçats a Catalunya". Interior remarca que sempre serà "en coordinació amb els Mossos d'Esquadra".

El punt d'inflexió han estat els aldarulls d'aquest dimarts al vespre a Barcelona. Aquest mateix dimarts, des del Ministeri de l'Interior consideraven "suficient" el desplegament i descartaven reforçar la presència de policial espanyola pel moment, però tot s'ha acabat torçant. La previsió és que es quedin a Catalunya com a mínim fins a l'1 de novembre.