L’acte d’entrega de condecoracions al mèrit policial, que se celebra al Consell General del Poder Judicial, no podia coincidir amb un context més convuls a Catalunya. Davant dels aldarulls que s’han produït als carrers de Barcelona, el director general de la Policia Nacional, Francisco Pardo, ha felicitat els seus efectius per la feina "irreproxable" que han dut a terme. Per la seva part, el president del CGPJ, Carlos Lesmes, ha volgut tancar files amb els agents antiavalots que estan actuant a la capital catalana. Ha reconegut en general la tasca de tots els cossos policials, inclosos els Mossos d’Esquadra i l’Ertzaintza, i ha agraït en particular l’”esforç majúscul que estan realitzant per a preservar la convivència i la seguretat a Catalunya”. 

En l’acte d’aquest dimarts, celebrat a la seu del Consell General del Poder Judicial a Madrid, Francisco Pardo ha defensat la "professionalitat" del cos davant "l'intent de soscavar els drets i les llibertats de tots". En aquest sentit, ha arribat a dir que la seva feina ha estat "irreprotxable" en uns moments molt difícils i ha garantit que el cos "està i estarà sempre a Catalunya". També ha avisat que el CNP és "indestructible".

Per la seva part el president del CGPJ i del Tribunal Suprem ha reiterat el seu “total reconeixement a l’esforç majúscul que estan realitzant aquests servidors públics per a preservar la convivència i la seguretat a Catalunya durant aquest dies difícils, en el permanent compromís que tots ells mantenen amb la defensa de l’Estat de Dret”. Ha admès que viu “amb profund dolor” els aldarulls que s’han viscut i ha desitjat la recuperació dels ferits.

Lesmes ha volgut enviar el seu “suport i reconeixement a tots els agents lesionats en el compliment del seu deure, que no és un altre que el de garantir els drets de la immensa majoria de catalans que rebutgen la violència i els violents”. Ha arribat a dir que són un pilar de la democràcia: "La defensa de la seguretat ciutadana com a requisit indispensable per al ple exercici dels drets fonamentals i de les llibertats".