L'únic que no sembla parlar d'evitar indults als presos polítics és Pablo Iglesias. Després de fer-se pública la sentència aquest dilluns al matí, el secretari general de Podemos ha reaccionat per a carregar contra Pedro Sánchez, que des de la Moncloa ha defensat que "l'acatament significa el compliment íntegre" de la sentència. En aquest sentit, li ha recordat els indults a José Barrionuevo i Rafael Vera, que en el seu moment van ser condemnats pels GAL i indultats pel govern espanyol.

En un vídeo publicat a les seves xarxes socials, Pablo Iglesias ha descrit aquests moments com a "molt durs" i ha traslladat el seu escalf tant als condemnats com als seus familiars. En aquest sentit, ha reivindicat "l'empatia", que segons ell ha de guiar les circumstàncies actuals. I ha advertit que la judicialització de la política, que avui ha tingut la seva traducció més evident, no acosta a la solució del conflicte, sinó més aviat tot el contrari.

"La judicialització del conflicte català no contribueix a la seva resolució. Avui no estem més a prop d'una solució democràtica al conflicte", ha insistit Iglesias a través de Twitter. "No volem que Catalunya es vagi d'Espanya, però seguirem apostant pel diàleg i treballant per la reconciliació", ha defensat el líder d'Unidas Podemos.