Les càrregues de la policia espanyola a l'aeroport del Prat aquest dilluns, contra manifestants que protestaven contra la sentència del procés, han deixat imatges xocants i víctimes. Davant d'això, els grups d'ERCJunts per Catalunya EH Bildu al Congrés han registrat una petició perquè el ministre de l'Interior, Fernando Grande Marlaska, comparegui davant la Diputació Permanent de la cambra baixa i doni explicacions.

Segons les formacions sol·licitants, registrada aquest dimarts, el motiu de la compareixença extraordinària és "donar explicacions en relació a l'operatiu policial i les càrregues contra els manifestants a l'Aeroport del Prat en les quals, presumptament, es va usar munició antiavalots prohibida pel Parlament i que haurien causat greus danys físics a alguns dels manifestants".

Segons la plataforma Som Defensores, aquest dilluns hi va haver 29 casos per lesions durant les protestes. Sis casos per impacte de projectils de foam, cinc per cops de porra al cap i 16 per lesions a altres parts del cos. A més, s’ha confirmat que hi ha una persona ferida de gravetat en un ull i una altra en un testicle.  "Les observadores constaten també encapsulaments, limitacions de moviment i agressions verbals. Destaquem també que 11 periodistes han estat agredits".