El missatge del president Quim Torra condemnant la violència aquest dimecres a mitjanit no satisfà al govern espanyol. Aquest dijous, la vicepresidenta en funcions, Carmen Calvo, ha carregat amb duresa contra el cap del Govern, denunciant que “fa una condemna arrossegada sense cap mena de convicció”. Per contra, la dirigent socialista ha aplaudit el conseller d’Interior, Miquel Buch, i la tasca dels Mossos d’Esquadra.

Preguntada sobre si li satisfà el missatge de condemna de Torra, exigit hores abans per Sánchez, la vicepresidenta en funcions ha denunciat que el president de la Generalitat “està molt lluny de l’altura que hauria de tenir”. En aquest sentit, l’ha acusat de ser un “activista d’una part” de la societat catalana, en comptes d’estar “en el primer nivell de la seguretat” a Catalunya. Ha trobat a faltar que no agraeixi la tasca dels cossos policials.

Per contra, Carmen Calvo ha tornat a descartar l’activació de la Llei de Seguretat Nacional. Ha apuntat que aquesta norma “diu que es coordinin molt bé els cossos i forces de seguretat”, i que “això ja està passant”. Ha assegurat que està passant “en primer lloc per la voluntat ferma dels propis Mossos d’Esquadra, inclòs el conseller Miquel Buch”. De Buch i d’Eduard Sallent, cap dels Mossos, ha dit que “estan fent un treball extraordinari i aguantant una situació molt complicada”.

La situació a Catalunya està sent seguida de ben a prop pel govern espanyol. Després d'una nova nit d'aldarulls, el president Pedro Sánchez i el ministre de l'Interior Fernando Grande Marlaska presideixen aquest dijous a les onze del matí la reunió al Palau de la Moncloa del comitè de coordinació interministerial, que treballa des del passat 10 d'octubre coordinat pel Departament de Seguretat Nacional. Després, Sánchez es desplaçarà fins a Brussel·les pel Consell Europeu i Marlaska compareixerà davant dels mitjans de comunicació.