L'Ajuntament de Barcelona quantifica els danys a la ciutat ocasionats en les protestes arran de la publicació de la sentència en 3.121.664 euros. Concretament, es van cremar o malmetre 1.044 contenidors, 358 bujols per a la recollida selectiva i 180 papereres, entre altres objectes del mobiliari urbà.

Quant a la xifra de ferits, el SEM va atendre 339 persones a Barcelona, 97 de les quals van ser traslladades a centres de salut i unes 300 persones van desplaçar-se directament a algun centre de salut. El 22 d'octubre hi havia 4 persones ferides a l'Hospital de Sant Pau, una molt greu i tres amb lesions oculars, un ferit greu a l'Hospital de la Vall d'Hebron i dos menys greus a l'Hospital del Sagrat Cor.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha lliurat aquest dimecres al migdia un informe amb aquestes dades als grups municipals. El document indica que a més dels contenidors, bujols i papereres també es van cremar 12 arbres i 45 més van patir afectació parcial de capçada, mentre que 290 jardineres van haver de ser reparades i replantades.

Pel que respecta a l'enllumenat, l'afectació principal van ser cinc bàculs i fanals i també es van malmetre tres quadres elèctrics i dos trams de línies d'enllumenat. També hi ha hagut danys en 7 obres de clavegueram a la via pública i afectacions sobre 6.400 m2 de paviment, principalment per la crema dels diferents elements a l'espai públic.

Altres elements de la via pública que van resultar afectats van ser semàfors, parquímetres, una estació de Bicing i marquesines d'autobusos. El metro va rebre 299 incidències per actes vandàlics. També hi va haver desperfectes en dos vehicles de la Guàrdia Urbana i en sis dels Bombers de Barcelona.

Serveis de neteja

Durant aquests dies, per part dels serveis de neteja, han estat treballant un total de 40 equips i 100 persones en el torn de nit i 130 equips i 175 persones en el torn de dia. A partir del divendres el dispositiu es va reforçar amb 60 equips i 140 persones a la nit i 150 equips i 210 persones al matí.

La nit del dimarts al dimecres es van activar equips especials per netejar la cera que havia quedat adherida al paviment, amb 11 equips i 23 persones amb màquines d'hidropressió amb aigua calenta. Durant aquests dies, a part de la maquinària habitual, s'ha utilitzat maquinària com nou pales petites per retirar les restes de plàstic enganxades al paviment o una màquina llevaneus per retirar les restes de pedres i altres elements del carrer. També s'han reforçat els recursos humans de la Guàrdia Urbana, Bombers de Barcelona i de Serveis Urbans, entre altres.

Pel que fa al comerç i restauració també s’ha estat en contacte amb els seus representants amb diverses recomanacions com la retirada d'elements de les terrasses o no treure el cartró per a la recollida nocturna.