Quasi tres milers de persones s’han concentrat aquest dilluns davant la conselleria d’Interior i han llençat globus amb pintura, ous i bales de vidres als furgons dels Mossos aparcats allà i les tanques que protegeixen la seu del departament.

La manifestació, convocada pels CDR i que ha aplegat unes 2.700 persones segons la Guàrdia Urbana, ha començat en un ambient molt festiu, fent volar globus. Cap a tres quarts de vuit -45 minuts després de la convocatòria- els manifestants han començat a llençar pintura als vehicles de la policia, fet que ha fet pujar la tensió de l'ambient.

ELNACIONAL concentracio cdr interior globus pintura - mireia comas

Entre els lemes més escoltats en la vuitena nit de protestes, una setmana després de la sentència, destacaven el de “Buch dimissió” i “els Mossos també són forces d’ocupació”, a més dels de "llibertats presos i detinguts" i els d’"independència".

Més tard, alguns dels manifestants han intentat treure les tanques policials que resguardaven l’edifici, fet que ha provocat algun moment de tensió i discussió entre manifestants partidaris de fer-ho i altres que no ho volien. Finalment, però la manifestació ha començat a moure’s i s’ha evitat l’enfrontament amb la policia. 

ELNACIONAL concentracio cdr interior globus pintura - mireia comas

Ha estat cap a les nou del vespre, i quan la convocatòria ja havia estat desconvocada, que els manifestants s’han desplaçat cap a la delegació del govern espanyol. Un cop allà l’han rodejat per marejar la policia espanyola que custodiava l’edifici i els carrers del voltant. Hi ha hagut alguns llançaments d’aigua i altres objectes contra la policia, però els manifestants han tornat a canviar d’emplaçament, anant cap a la plaça Cinc d’Oros, i s’ha evitat així, de nou, l’enfrontament davant una policia nacional preparada per carregar. 

Amb tot, els manifestants han tallat diversos carrers del centre de la ciutat i han jugat al fet i amagar amb la policia, però per segona nit consecutiva hi ha hagut una treva i s’han evitat aldarulls i carregues.

ELNACIONAL concentracio cdr interior globus pintura - mireia comas