L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha decidit no obrir la Fira de Sant Ermengol fins aquest dissabte, enlloc de divendres a la tarda com estava programat. A més, també s'ha anul·lat la inauguració oficial del certamen, la qual havia d'anar a càrrec del president de la Generalitat, Quim Torra, i s'havia de dur a terme dissabte.

El consistori de la capital alturgellenca ho ha acordat amb els formatgers i altres professionals que participen a l'esdeveniment, tenint en compte el "moment excepcional que viu el país" com a conseqüència de la sentència de l'1-O i la vaga general convocada per part dels sindicats Intersindical-CSC i AIC.

El retard en l'obertura de la Fira de Sant Ermengol també comporta l'anul·lació de totes les activitats paral·leles de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu que estaven programades per divendres a la tarda a l’Aula de Tast i a l’Espai Territori i Tu de la Diputació de Lleida. L'organització té previst posar-se en contacte amb les persones que hagin adquirit els tiquets del tast de formatges de divendres, per tal de retornar-los els diners. A més, tampoc obrirà portes la Fira d’Entitats, Associacions i Comerç.