Els rectors de les universitats públiques catalanes han qualificat d'"error" empresonar els dirigents polítics catalans i han urgit els actors polítics a "buscar una sortida al conflicte polític el més ràpidament possible".

En un comunicat emès per Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP), que engloba les vuit universitats públiques, els rectors han recordat que el passat 24 de març ja van constatar l'"error" d'empresonar els dirigents polítics catalans, i van fer una crida a "buscar una sortida al conflicte polític".

Després de conèixer les condemnes dictades avui pel Tribunal Suprem, els rectors han reiterat "la necessitat que els problemes polítics passats, presents i futurs, es resolguin per la via política i no acabin de forma sistemàtica en la via judicial".

En aquest sentit, els rectors han fet una "crida a tots els actors polítics a renovar els esforços per buscar el més ràpidament possible una sortida al conflicte polític que vivim, que pugui ser assumida per una àmplia majoria de la ciutadania catalana".

"Només mitjançant el reconeixement i el respecte de l'altre i del seu dret a defensar les seves idees, sempre de forma democràtica i pacífica, podrem trobar el camí de sortida a un conflicte que en cap cas hem de permetre que es converteixi en crònic i pugui acabar causant fractures socials irreversibles" han afirmat en el comunicat.

Els màxims dirigents de les universitats públiques catalanes han afegit que "fomentar el diàleg és una característica pròpia de la universitat, i la història ens demostra que és el millor camí per solucionar els conflictes polítics i socials".

Les universitats "apostem en tot moment pel diàleg com a via de resoldre els conflictes, un diàleg en el marc de la cultura de la pau i contrari a l'ús de qualsevol mena de violència" han afegit en el comunicat.

Els rectors han traslladat a les persones afectades per la sentència, "algunes de les que estan o han estat vinculades a les nostres universitats, la nostra solidaritat en aquests moments tan difícils per a elles i per a les seves famílies i amistats".