Més de 400 persones s'han concentrat aquest dissabte a Glasgow, Escòcia, per protestar contra la sentència i donar suport als presos polítics i, sobretot, als detinguts a les manifestacions dels darrers dies. Ha estat l'acte amb més participació dels set que s'han convocat a ciutats d'Anglaterra i Escòcia: Londres, Cambridge, Oxford, Bristol, Wrexham, Glasgow i Manchester.

A Glasgow, la consellera a l'exili, Clara Ponsatí, ha volgut enviar un missatge als joves detinguts a les protestes i ha donat les gràcies als "estudiants catalans que ens esteu demostrant que no us conformeu, que no accepteu viure sota aquesta autocràcia i que esteu decidits a guanyar la llibertat".

L'advocat de Ponsatí, Aamer Anwar, ha compartit el vídeo de la consellera on apunta que "ara tenim molts més detinguts que no només els meus companys de Govern". També hi eren presents Ronnie Cowan, diputat del Scottish National Party, i Paul Sweeney, del Partit Laborista. "Faig una crida al PSOE i al primer ministre Sánchez a buscar urgentment mitjans de reconciliació mitjançant el ldiàleg i mesures democràtiques per tal que el poble català s'expressi", ha dit Sweeney. La STUC, que aplega als principals sindicats escocesos, ha donat suport a l'acte.

Clara Ponsatí no només ha estat la protagonista de la protesta organitzada a Glasgow; en l'edició d'aquest dissabte del diari escocés The Courier apareix la consellera amb el titular "Ponsatí espera una nova ordre de detenció espanyola". 

Manifestacions al Regne Unit

A Londres, la concentració ha acabat amb una manifestació pels carrers veïns a Piccadilly Circus, com ha passat també a Cambirge i Oxford.