Els grups municipals d'ERC i JxCat han decidit abandonar la comissió de drets socials de l’Ajuntament de Barcelona per la situació que viu el país. "Abandonarem en protesta per la sentència, i la negativa de l’alcaldessa a convocar un ple extraordinari per debatre sobre la sentència i poder posicionar un acord de rebuig", han indicat les dues formacions.

El líder d'ERC al consistori, Ernest Maragall, ha explicat que la seva formació no pot "participar en les comissions en les circumstàncies que estem vivint aquests dies" i ha confiat que "estiguem tots d'acord en el fet que hi ha una situació de violència institucional desfermada, de repressió exercida per totes les eines de l'Estat".

Maragall també ha aprofitat per carregar contra l'alcaldessa Ada Colau: "Estic esperant veure'm amb l'alcaldessa aquest matí. No sé si podré, perquè comença a ser un hàbit no poder-nos reunir".

Pel que fa a Junts per Catalunya, Neus Munté ha recollit la crítica d'ERC i l'ha compartida: "L'alcaldessa va desconvocar el ple extraordinari previst per debatre i posicionar-nos sobre el contingut de la sentència del TS". 

Munté argumenta la marxa de JxCat de la comissió recordant la situació que es viu a Catalunya, "on les Marxes per la Llibertat han estat la seva expressió més impactant", i demanant implicació per part de l'Ajuntament. 

"L’alcaldessa de Barcelona ha d’estar al costat de les institucions del país, i principalment del Govern de la Generalitat", ha indicat Neus Munté, alhora que ha criticat que la batllessa no volgués participar en una reunió que van convocar conjuntament el president i vicepresident del Govern dissabte al matí.