Nit llarga als carrers de Barcelona a causa de les protestes contra la sentència del judici al procés que van acabar amb càrregues per part dels Mossos d'Esquadra i la policia espanyola contra els CDR.

Aquesta matinada, els Comités de Defensa de la República han fet públic un comunicat on es ratifiquen en que la seva protesta no va ser violenta i que "l'única violència que hem patit les darreres hores ha estat la dels Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional".

Al text, els CDR comencen advertint que "s'ha iniciat un camí de no retorn" i que la sentència "va encendre una espurna" que s'ha acabat convertint en "flama" després de les fortes càrregues policials. 

Els CDR demanen que es segueixi amb la "mobilització permanent" i que la gent surti al carrer per quedar-s'hi. D'aquesta manera, els CDR protesten contra les sentències i lluiten "per la independència des de tots els fronts i maneres possibles". 

Al comunicat insisteixen en que ells no van ser violents durant les protestes i subratllen que "no s'ha de caure en la trampa d'aquells que ens volen desmobilitzar amb el fals argument de la violència". Els CDR recorden que aquesta passada nit han deixat "centenars de ferits, desenes de detinguts, periodistes estomacats, diverses lesions a òrgans vitals, burles i actuacions policials fora de tot reglament".

En la mateixa línia, el text demana la dimissió del conseller de l'Interior, Miquel Buch, a qui responsabilitzen de les càrregues: "no acceptarem que el conseller segueixi ni un dia més al seu càrrec".

Finalment, els CDR asseguren que ha arribat l'hora de "la desobediència civil" però també de la "desobediència institucional". És per això que exigeixen al Govern i als partits independentistes que "facin un pas endavant per trencar amb l'estat espanyol".