El Tribunal Suprem ha condemnat el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, a 9 anys de presó i, l'endemà de la sentència, Cuixart ha volgut adreçar-se als socis de l'entitat: "La reincidència, l’única resposta possible”.

Cuixart comença subratllant el "privilegi" que considera que és ser president d'Òmnium en aquest moment i apuntant que espera "estar sempre a l’altura de l’enorme responsabilitat que això representa".

Quan tot just fa 24h que va conèixer la sentència, el dirigent independentista explica que el dia d'ahir "no va ser un dia de pena, sinó d’un gran sentiment d’autoestima col·lectiva". De la mateixa manera, vol deixar constància que el sentiment és compartit entre la resta de presos: "estem forts, serens i junts, i ens sentim més a prop que mai de la Dolors i la Carme, així com de la resta de represaliats i exiliats".

El president d'Òmnium té molt clar que la única resposta a la sentència és la reincidència, és a dir, "exercir tots i cadascun dels drets condemnats, deslliurats de qualsevol limitació que no sigui la veu de la pròpia consciència".

Cuixart demana als socis que no caiguin en el parany de la frustració ja que "junts estem construint la societat del demà, i ho farem des de la determinació més absoluta, sense renunciar a la diversitat que defineix la societat catalana".

Finalment, demana que la "vergonya" de la sentència faci la volta al món i que ho faci a partir de la "mobilització popular i la voluntat inequívoca dels catalans i catalanes de contribuir, des de l’acció noviolenta, a la pau, la justícia i la llibertat, a Catalunya i arreu".