El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha estat condemnat a 9 anys de presó i 9 anys d'inhabilitació i, poc després de conèixer la sentència, ha fet arribar un missatge als socis de l'entitat cultural.

Davant la seu d'Òmnium Cultural, el vicepresident de l'entitat, Marcel Mauri, i la parella de Cuixart, Txell Bonet, s'han dirigit als concentrats que protesten per la sentència. 

Per sorpresa dels manifestants, Mauri ha donat pas a un missatge de veu de Jordi Cuixart enregistrat des de la presó de Lledoners. Cuixart ha començat enviant un missatge tranquil·litzador explicant que ell i la resta de presos polítics estan bé i que "ni la presó ni la repressió seran la visualització de la derrota".

En la mateix línia, el dirigent independentista ha parlat en nom dels seus companys i ha dit que assumeixen les conseqüències dels seus actes "cosa que no vol dir que acceptem la culpabilitat", ha matisat. 

Finalment, Jordi Cuixart ha subratllat que la resposta a la sentència només pot ser la "reincidència" i ha fet una crida a "un tsunami de dignitat i de lluita no violenta".