La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha assegurat aquest dissabte que si la sentència del judici al procés és condemnatòria, "el país no es pot quedar igual" i ha cridat a tots els ciutadans a sumar-se a les mobilitzacions de resposta a la mateixa en una entrevista al Via Lliure de Rac1.

La líder de l'Assemblea, ha assegurat que les cinc marxes lentes que acabaran a Barcelona tenen el suport dels partits independentistes i dels comuns a nivell local. En la mateixa línia, Paluzie també ha comentat que encara no han parlat amb l'alcaldessa de Barcelona per saber si dona suport a la mobilització.

Alhora, Paluzie ha sentenciat que aquestes marxes es faran quan surti la sentència "no són un pícnic per entretenir la gent" sinó que una mostra per condemnar-la. Per acabar, la líder de l'ANC ha assegurat que aquesta no serà l'única resposta que hi haurà a la sentència del Suprem i que a mesura que avancin els dies se n'anunciaran de noves.

Les columnes, anomenades Marxes per la Llibertat, sortiran de Girona, Vic, Berga, Tàrrega i Tarragona, i tenen previst recórrer 100 km a peu en tres dies per confluir finalment a Barcelona. A més, el mateix dia de la sentència també es convocaran concentracions a les 20 h en diverses ciutats del país. Un cop surti publicat el veredicte del Suprem, les dues entitats faran públiques les accions concretes a través dels seus canals oficials.  També han assegurat que "cada etapa començarà i acabarà en un nucli urbà, des d’on s’oferirà, a preu simbòlic, esmorzar, dinar i sopar populars", així com hi haurà la possibilitat de pernoctar "de forma gratuïta", reservant-ho prèviament al web www.marxesperlallibertat.cat.