Dur editorial de The Guardian contra la justícia espanyola. El rotatiu britànic ha publicat aquest dilluns un contundent article on carrega contra l'empresonament dels líders independentistes catalans, que aquest matí han estat condemnats pel Tribunal Suprem a 100 anys de presó.

Tot analitzant la situació a partir de l'exemple escocès, asseguren que "l'empresonament per part d'Espanya de líders nacionalistes catalans, per tant de temps, ha deixat en xoc Europa". El diari diu que la unilateralitat que va emprendre Catalunya ha dut els tribunals espanyols a prendre la "xocant via de tenir presos polítics". "Els presos draconians avergonyeixen Espanya", critica l'editorial.

El mitjà també emplaça Madrid i Brussel·les a prendre mesures davant d'aquests fets. Lamenten que fins ara "s’han negat a intervenir" quan "haurien de fer-ho tot per resoldre la situació al més aviat possible". D'altra banda, aconsellen a Escòcia i la Gran Bretanya "a comprometre's a no anar per un recorregut similar, per fortes que siguin les temptacions".