Fins a l'1 de novembre. Aquesta és la previsió del Ministeri de l'Interior pel que fa al desplegament del Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil a Catalunya amb motiu de la sentència al procés. Així ho confirmen fonts del Ministeri de l'Interior, que desmenteixen informacions aparegudes en alguns mitjans sobre un reforç de la policia espanyola. "El reforç que hi ha a l'actualitat es considera suficient", asseguren des del departament dirigit per Fernando Grande Marlaska.

D'aquesta manera, la previsió és que els reforços de gairebé 2.000 agents arribats de l'Estat espanyol es quedin fins a l'1 de novembre, tot i que els terminis són "flexibles". El 26 d'octubre hi ha prevista una gran manifestació a Barcelona contra la sentència. Si se n'envien de nous --que no entra en els plans avui-- o es retiren dependrà de l'avaluació conjunta amb els Mossos d'Esquadra.

La Direcció General de la Guàrdia Civil també ha suspès les vacances i els permisos dels agents destinats a Catalunya fins el 31 d’octubre. La instrucció obeeix a la necessitat “d’augmentar la capacitat operativa i de resposta de les unitat de reserva” després de la publicació de la sentència del judici al procés.