La Junta Electoral Provincial de Barcelona va atorgar dilluns a Maria Senserrich l'escó al Parlament del president Quim Torra, després que el secretari general de la cambra ordenés la retirada de l'acta de diputat del president. Ara, segons ha avançat el diari Regió 7, Senserrich ha renunciat a ser diputada.

La política del PDeCAT no només ha renunciat a l'escó, també ha proposat una renúncia col·lectiva de la resta de membres de la llista de Junts per Catalunya. L'objectiu és deixar l'escó vacant i protestar així contra la decisió de la JEC.

Si la resta de candidats de la llista de JxCat segueixen els passos de Senserrich, la formació independentista perdria un vot a la cambra i passaria dels 34 que té a 33. Aquesta vacant no alteraria els números a la cambra perquè l'independentisme mantindria la majoria absoluta amb 69 vots.

El setembre dekl 2018 Maria Senserrich va sortir de l'executiva del PDeCAT, segons va revelar el president de la formació, David Bonvehí. Senserrich havia estat portaveu del partit en l'etapa de la presidència de Marta Pascal, i va continuar lligada a l'executiva dos mesos, quan Bonvehí va substituir Pascal.