La dirigent del PDeCAT Maria Senserrich ha abandonat la direcció del partit, segons ha comunicat el president de la formació, David Bonvehí, a través d'una piulada. La marxa de Senserrich, afí a l'anterior presidenta dels demòcrates, Marta Pascal, eixampla la crisi oberta aquesta setmana amb la retirada de la moció sobre el diàleg pactada al Congrés amb el PSOE i les crítiques posteriors del diputat Carles Campuzano.

Senserrich va ser portaveu de la formació demòcrata amb Pascal i, quan aquest mes de juliol va ser apartada de la direcció, va continuar dins de l'executiva. De fet, només va marxar Pascal de la direcció, amb la qual cosa es mantenien els equilibris interns dins de la nova cúpula.

No obstant, dins del PDeCAT no han trigat a escoltar-se veus crítiques amb les "formes com es prenen les decisions" que, a parer d'alguns dirigents, demostra "molt poca democràcia interna". "Ens assabentem de decisions per la premsa", asseguren.

La polèmica arran de la retirada de la moció que Campuzano havia pactat amb el PSOE va provocar dimarts que esclatés aquest malestar de manera pública. El mateix Campuzano va denunciar falta de coratge polític dels partits, inclòs el seu. En ser preguntat sobre la seva continuïtat, va assegurar que el seu càrrec estava a disposició del partit.

Senserrich ha confirmat a través de Twitter la seva marxa no només del partit sinó de la política.