La lectura de la premsa europea de les eleccions espanyoles és clara i concisa, Vox és un partit d’ultradreta que s’ha convertit en actor de primera fila. Sense matisos ni conceptes estranys com ara aquest de ‘centredreta’ que durant mesos ha alimentat la premsa espanyola afí.

A l’Estat espanyol hi ha un partit d’ultradreta que és ja la tercera força política, i Abascal és ja un nom a afegir als de l’iralià Matteo Salvini, la francesa Marine Le Pen i el neerlandès Geert Wilders i així jho reflexen algunes de les portades dels diaris europeus en la seva edició d’aquest dilluns.

repubblica.750

L’italià La Republicca, prou coneixedor del fenomen Salvini, ho especifica així a la seva portada: Espanya, vola l’ultradreta. És l’efecte Catalunya.

lefigaro.750

Espanya, amenaçada amb l’aturada política és el titular principal del diari francès Le Figaro, que afegeix que l’extrema dreta guanya terreny.

sueddeutsche.750

L’alemany Süddeutsche Zeitung afirma que les eleccions han deixat Forts guanys per la dreta a Espanya.

diario noticias.750

Per la seva banda, el portuguès Diário de Notícias assegura que Sanchez guanya debilitat en la nit electoral de Vox, per afegir que L’extrema dreta passa a ser tercera força política al Congrés espanyol.

independant.750

Finalment, el nord-català L’Independant assegura que L’extrema dreta entra amb força al parlament.