El PP sabia que Pedro Sánchez estava de viatge al fòrum de Davos. Tot i això, gràcies a la seva majoria absoluta al Senat, va tirar pel dret i va forçar la seva compareixença urgent per aquest dijous a la tarda, per a explicar el "document secret" que el president Quim Torra li va entregar durant la cimera del Palau de Pedralbes. La sessió plenària continua convocada, malgrat que Sánchez no hi podrà assistir.

En una reunió aquest dijous al migdia, la Junta de Portaveus, controlada pel PP, ha decidit mantenir el ple d’aquest dijous a la tarda. Els populars es plantegen demanar la reprovació del president espanyol si no assisteix a la convocatòria. En declaracions des d’IFEMA, el seu líder Pablo Casado li ha recordat l’obligació constitucional d’anar-hi, i l’ha acusat d’allarga expressament el viatge a Davos.

Des de Ciutadans, han criticat tant que “Sánchez és un president absent que no compareix a les cambres”, com que “el PP ha preferit mantenir aquest esperpent en lloc d’intentar acordar una altra data per a la compareixença”. La formació d’Albert Rivera han lamentat que “uns i altres es dediquin als seus jocs i a fer perdre el temps i els diners als ciutadans que sufraguen les institucions amb els seus impostos”.

Per la seva part, el portaveu del PDeCAT al Senat, Josep Lluís Cleries, ha demanat que s’anul·li aquest ple. "Veiem com el Senat està sotmès als capricis del senyor Cosidó", ha denunciat Cleries, que ha acusat el portaveu dels populars a la cambra altra d’haver "deteriorat" la relació entre els grups parlamentaris.