El Senat ha rebutjat, amb els vots de PP, PSOE i Ciutadans, la constitució d'una comissió sobre l'actuació de la policia espanyola a Catalunya durant el referèndum de '1 d'octubre, sol·licitada per Podem i altres grups per aclarir si va ser "desproporcionada".

El Ple del Senat ha debatut aquest dimecres la proposta d'Units Podem-En Comú Podem- En Marea, PDeCAT, Compromís i Bildu perquè es creï una comissió d'investigació sobre l'actuació de la policia espanyola el passat 1 d'octubre a Catalunya.

Els proposants i també el PNB volen que es constitueixi aquesta comissió per, entre d'altres qüestions, determinar si l'ús de la força en l'actuació de Policia Nacional i de la Guàrdia Civil va ser "excessiva i desproporcionada" i saber qui els va donar l'ordre de "carregar contra la població que es resistia pacíficament", segons el text de la iniciativa.

No obstant això els portaveus de PP, PSOE i Ciutadans hi han votat en contra perquè consideren que la intervenció va ser adequada, que va tenir la finalitat de defensar l'Estat de dret, i que la intenció dels proposants és desviar l'atenció sobre l'incompliment de la llei per part del Govern i el Parlament.

Així ha estat rebutjada per 201 vots en contra, 45 a favor i una abstenció.