El PSOE relleva els seus portaveus al Congrés dels Diputats i al Senat. En el cas de la Cambra Alta, la cridada a fer de portaveu és Eva Granados, viceprimera secretària dels socialistes catalans. Aquest nomenament comporta un moviment de peces, ja que Granados no és senadora. Així, el senador autonòmic del PSC designat pel Parlament Manel de la Vega renunciarà aquest dilluns al matí a la seva condició de senador per deixar el camí lliure a Eva Granados.

Està previst que aquest dilluns el comitè federal del PSOE nomeni l'actual vicepresidenta segona del Parlament de Catalunya, nova portaveu del partit al Senat. Per ser-ho, haurà de ser designada per la cambra senadora. Granados substituirà a Ander Gil, que des del juliol passat ocupa la presidència del Senat en substitució de Pilar Llop, ara ministra de Justícia.

Eleccions municipals

Els socialistes assenyalen que Manel de la Vega se centrarà ara en les tasques de preparació de les eleccions municipals i en aportar tot el seu bagatge a l'acció territorial del partit, "àmbit clau de cara a lluitar contra el repte demogràfic i enfortir el teixit social i econòmic".

El PSC té tres senadors designats pel Parlament. Són Manel de la Vega, Lorena González i Antoni Poveda. Tots tres van aconseguir el nomenament com a senadors per designació autonòmica en un ple celebrat el 13 de maig de 2021, amb el suport d'ERC, Junts, els comuns i els socialistes. Ara caldrà que la cambra voti Eva Granados.

Remodelació

El relleu dels portaveus al Congrés i el Senat són conseqüència de la remodelació que Pedro Sánchez va impulsar dins del govern espanyol el juliol passat i amb la marxa de José Luis Ábalos com a secretari d'Organització de la formació.

A banda d'Eva Granados, havien sonat com a possibles candidates a ser portaveus del PSOE al Senat Irene Lozano, diputada de la Comunitat de Madrid, i Hana Jalloul, portaveu dels socialistes a l'Assemblea de Madrid i que va ser la número 2 de la candidatura d'Ángel Gabilondo a les eleccions madrilenyes del passat 4 de maig. El nou portaveu del PSOE al Congrés Héctor Gómez, un diputat canari de 42 anys que fins ara era portaveu d'Exteriors i membre de la direcció federal. Gómez substitueix Adriana Lastra, vicesecretaria general del partit.

Imatge principal,  Eva Granados, futura portaveu del PSOE al Senat / Efe