Els Mossos d'Esquadra es veuen poc encara pels voltants del Camp Nou, però el dispositiu s'ha activat a primera hora del matí per fixar el primer cordó de seguretat que blindarà tot l'exterior de l'estadi. S'han desallotjat les zones d'aparcament i s'han tancat alguns accessos, però de moment la mobilitat està garantida i no hi ha problemes d'accés ni amb cotxe ni a peu.

Les instal·lacions del Camp Nou funcionen amb normalitat, tant els serveis com el Museu i l'espai Fundació, i, de fet, és un matí de visites de turistes aliens a Tsunami Democràtic.

La policia catalana s'encarrega de la seguretat del Camp Nou, de les concentracions convocades per Tsunami Democràtic i també dels equips i dels àrbitres. I de moment tota l'atenció està posada a l'Hotel Sofia, on des d'aquest migdia ja hi ha tots els jugadors i els àrbitres.

Fonts del dispositiu han explicat a El Nacional que la prioritat i tota l'atenció del matí ha estat posada a l'Hotel Sofia i al trasllat dels equips. Al Camp Nou tot ha transcorregut amb normalitat, tret que ja no es pot aparcar a prop i que de mica en mica s'anirà restringint el trànsit, sobretot per les vies d'entrada dels autocars dels equips.

El Reial Madrid ha arribat abans de les 13h, encapsulat pels Mossos des de l'aeroport. Igualment ho ha fet el Barça, que ha sortit amb autocar a les 12:30h del Camp Nou.

 

 

Avui es despleguen un miler de Mossos d'Esquadra però el dispositiu està format per 3.000 agents. 

 

 

S'ha fet un brífing a peu de camp a les instal·lacions del Camp Nou i s'han activat totes les unitats que al llarg del dia s'aniran desplegant en funció de la concentració de gent i si hi ha o no incidents.

brifing mossos

Abans de les 16h, que és l'hora de convocatòria de Tsunami Democràtic, es farà el cordó de seguretat al voltant de l'estadi per impedir que els manifestants convocats per Tsunami Democràtic es puguin apropar a les instal·lacions del Barça. Hi ha prevista una acció fora del camp i una altra dins.

A dins la seguretat recau en els Mossos i en aproximadament 2.000 vigilants que per damunt de tot vetllaran que ningú salti al terreny de joc. Tsunami, però, ha advertit que no s'impedirà el partit i que la seva acció es veurà a tot el món a les 20h. El més probable és que llancin el missatge "Sit and Talk".

Mossos camp nou

Participen en el dispositiu agents de la Brigada Mòbil, divisió de Trànsit, Àrea de Recursos Operatius, Unitat Canina, Unitat Subsòl i Tedax. També participen agents de les Unitats de Seguretat ciutadana. Des de primera hora del matí s'activaran els centres de Coordinació policial a l'interior i a l'exterior del camp.