Les crítiques a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a la Festa Major de Gràcia no s'aturen. Després de la xiulada a Colau dissabte durant el pregó de Jordi Cuixart que va encetar la celebració, en l'acte que la Plataforma Gràcia Llibertat ha fet a la mateixa plaça de la Vila, acollida pels Castellers, s'han intensificat les crítiques, i han insistit que no és només per les diferències polítiques sinó perquè l'alcaldessa no dialoga amb el barri.

L'ANC de Gràcia ha llegit al mig de la plaça, davant de desenes de persones, una declaració responent "a les llàgrimes" de Colau, amb la convicció que durant el pregó d'aquest any va quedar demostrat que "cadascú recull el que sembra".

"Ens sap greu que la notícia més destacada de les festes i que s'ha apropiat dels titulars de la premsa hagin estat les llàgrimes de l'alcaldessa dissabte passat en aquest mateix balcó. Dissabte sí que hi havia lloc per a les llàgrimes, però llàgrimes d'emoció sentint els dos magnífics pregons que es van fer (oficial i alternatiu). Llàgrimes felices de retrobament i d'emoció festiva", han indicat. "Com diu la dita cadascú recull el que sembra", ha insistit.

L'ANC de Gràcia ha indicat que quan Colau va parlar hi va haver divisió d'opinions, però pràcticament totes elles crítiques. "Una part de la gent se'n va anar de la plaça deixant els seients buits i una altra part va xiular sorollosament. Una altra petita part va quedar equidistant i no va dir res i tampoc es va mostrar a favor", ha explicat. 

Segons l'ANC, Colau va despertar unanimitat i va demostrar "ser una persona de consens": "Tant la van xiular els més conservadors com la gent més radical. Certament és difícil trobar una mostra de consens d'aquesta magnitud. Sap greu que la resposta al clam popular hagin de ser unes llàgrimes publicitades arreu traient valor al conjunt de l'acte, que va ser molt emotiu i engrescador".

"Dissabte a la plaça tothom va recollir segons el que havia sembrat", ha conclòs.

La declaració ha tingut també crítiques cap al regidor de districte, Eloi Badia (Comuns), i l'han acusat de no dialogar amb el barri. "Va ser contestat [en el seu discurs] pels col·lectius més joves, especialment per la gent dels esplais sense local. De poc va servir que digués que en podíem parlar després, perquè si alguna cosa ja ha constatat la gent és que parlar no és de les coses que facin o tinguin ganes de fer millor. No només amb els dels esplais o els Tres Lliris, sinó també els de L'Alzina, els de Vallfogona, l'Abaceria i tants d'altres. Si no sembres a temps després no hi ha collita", ha apuntat.

En canvi l'ANC ha lloat tant el pregó del president d'Òmnium, Jordi Cuixart, com la seva intervenció al rescat de Colau. "Cuixart és un home de pau", han resumit.