Picabaralla breu però intensa al Senat. El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s’han enfrontat aquest dimarts a la cambra alta espanyola, en un cara a cara que ha girat al voltant de la derogació del delicte de sedició. El líder dels populars ha acusat Sánchez de presidir “un govern en flames” i ha carregat contra el president de l’executiu espanyol per haver-se presentat en unes eleccions “amb la promesa de fer una neteja democràtica” i després “haver corromput les institucions per posar-les al servei dels seus socis de govern”.

El discurs del cap de l’oposició ha estat molt escalfat, replet de retrets contra Pedro Sánchez per la seva manera d’afrontar el conflicte polític entre Catalunya i Espanya. Així mateix, ha carregat contra Sánchez per haver “tret de la presó als condemnats pel Tribunal Suprem en contra del mateix tribunal i de la Fiscalia, i haver derogat els delictes que van cometre aquells que l’han fet president”. “Vostè no té límits, però Espanya sí que en té”, li ha assegurat Feijóo a Sánchez; a més d’afirmar que es tracta d’un país que “mai no havia estat governat per algú com vostè”.

Així mateix, Feijóo ha expressat el seu desig per fer una moció de censura contra Sánchez, un moviment inútil tenint en compte les actuals majories parlamentàries que hi ha al Congrés dels Diputats. És per això que ha afirmat que “la seva moció de censura es produirà el dia 28 de maig”, quan se celebraran les eleccions municipals a l’Estat. “Allà és quan es començarà a passar pàgina del malson més gran que ha passat Espanya”, ha afirmat el líder del PP. “El pròxim cop que vostè i jo ens veiem al Congrés serà en la meva investidura com a president”, ha sentenciat Feijóo.

Per la seva banda, el president del govern espanyol ha respost a Feijóo que un dels deures més importants que té un mandatari és “construir convivència”. Així mateix, Sánchez ha carregat contra el fet que sigui el líder del PP qui precisament lamenti la gestió que està fent actualment la Moncloa del conflicte territorial. “Estaria bé recordar què va passar a Espanya del 2011 al 2018”, ha dit el cap de l’executiu espanyol, en referència al Procés. Ha carregat també contra “l’ús d’una policia patriòtica per perseguir adversaris polítics”. Així mateix, ha tornat a treure pit d’haver pactat amb els populars l’aplicació de l’article 155 quan es va produir la Declaració d’Independència a Catalunya.

“Vostès han enfrontat territoris només per esgarrapar vots”, ha retret Sánchez al líder popular. Dit això, el president del govern espanyol ha tornat a fer ús d’una de les seves preguntes estrella: “Vostè prefereix la Catalunya i l’Espanya del 2017 o del 2022?”. “Com a president del govern espanyol tinc la sensació que avui a Catalunya hi ha convivència i no confrontació, i és per això que ens mantenim en aquest full de ruta”, ha afirmat; a més d’assegurar que als populars “no els importa Catalunya”.