El col·lectiu Más Izquierda, un dels corrents crítics a Izquierda Unida (IU), ha expressat el seu rebuig al preacord que la formació ha subscrit amb Podemos per concórrer junts a les eleccions generals del 28 d'abril, que consideren que és "mera retòrica" i no resol el problema de visibilitat del partit. Per aquesta raó, aquest col·lectiu crida els militants en un comunicat a votar en contra d'aquest acord, que se sotmetrà a referèndum entre les bases d'Izquierda Unida en els pròxims dies, perquè representa "més d'allò mateix".

"No podem ignorar que la incapacitat d'Izquierda Unida per decidir amb autonomia és, precisament, fruit de l'aplicació durant aquest període del model de confluència que s'intenta repetir amb el preacord", afegeix després de criticar que s'hagi comunicat el pacte als mitjans de comunicació abans que als òrgans de direcció d'IU.

Per Más Izquierda, el més cridaner de l'acord, a part del canvi de gènere del nom de la formació a les eleccions, que passa a anomenar-se Unidas Podemos, en femení, és que repeteix les línies generals del pacte per a les eleccions del 2016, que va ser la causa de l'"escassa visibilitat" d'IU i la seva poca "capacitat de maniobra". Igualment, creu que és "mera retòrica" explicar que la presència del coordinador federal, Alberto Garzón, com a número u per Màlaga, aconseguirà millorar aquesta visibilitat.

Una altra de les seves crítiques va dirigida al repartiment de llocs en les llistes per a les europees (un candidat d'IU per cada tres de Podemos). Sosté que aquesta proporció no es correspon amb els resultats de les últimes eleccions al Parlament Europeu, "que van ser millors per a Izquierda Unida que per a Podemos", ni es pot justificar amb cessions de la formació morada en les altres convocatòries perquè "no existeixen".