El secretari general del PP, Teodoro García Egea, s'ha fet un embolic amb els presos polítics. Després de denunciar que reben un tracte de favor a les presons catalanes, el popular ha anunciat que el seu partit demanarà la compareixença urgent al Congrés del ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, perquè expliqui per què els polítics empresonats tenen beneficis als centres penitenciaris. 

El govern espanyol, per la seva banda, s'ha afanyat a recordar que no té competències en matèria de presons a Catalunya des dels anys 80, quan la Generalitat va assumir la gestió de la política penitenciària. 

García Egea vol saber el perquè dels suposats beneficis als presos polítics, després que El Mundo hagi publicat un article en què s'afirma que els líders independentistes empresonats tenen privilegis a les presons catalanes. Així, el popular ha "exigit" a Marlaska que expliqui si "aquests beneficis que ha concedit als polítics presos són conseqüència del seu pacte ocult amb els independentistes" i ha dit que la política penitenciària "no pot estar sota les condicions d'un senyor que avui és president del govern gràcies als independentistes".