Seat no té intenció d'anar-se'n de Catalunya sigui quin sigui el seu futur polític. La que és una de les empreses amb més pes en el PIB català i que ocupa uns 14.000 empleats no es planteja ara com ara cap altre escenari que no passi per mantenir la seva activitat al país des de la seva seu situada a Martorell (Baix Llobregat).

Així ho ha sostingut el president de la companyia, Luca de Meo, en una conferència celebrada en organitzada per la Societat Econòmica Barcelonina d'Amics del País (Sebap) a Barcelona. Davant de la pregunta sobre el futur de l'empresa a Barcelona en cas d'independentista, De Meo ha assenyalat que l'empresa automobilística ha decidit "quedar-se tot" sense "l'arrogància de pensar de poder jutjar el que hauria de decidir el poble i les autoritats", ha assenyalat.

Així doncs, Seat expressa que la seva voluntat davant del cas català és la de mantenir-se al marge de la tensió política entre els governo espanyol i català. "Fins el moment que no impacti en la nostra situació, no necessitem parlar del tema", ha sentenciat De Meo, que ha insistit que l'empresa té clara quina és la seva funció: "Només tenim aquesta voluntat", ha explicat, per després insistir que s'asseguin "molt orgullosos de ser a Barcelona" en un acte al qual han assistit el president de CriteriaCaixa i la Fundació Bancària La Caixa, Isidre Fainé, i el president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà.

En clau purament econòmica, el president de Seat ha destacat la importància del sector automobilístic per a la indústria que genera "més de 250.000 llocs de treball directes i prop de dos milions indirectes". També ha destacat el bon moment de la companyia que lidera, que l'any passat va vendre més de 468.000 vehicles, amb un benefici de 281 milions d'euros. També ha afirmat que Seat és el 0,8% del Producte Interior Brut (PIB) de l'Estat i gairebé un 3% de les exportacions. Segons les dades de De Meo, per cada treballador de Seat es generen set llocs de treball indirectes.