La multinacional d'automòbils Seat ha assegurat aquest divendres que el trasllat de la seva seu social de Barcelona a Madrid per la situació de Catalunya és tant sols un "rumor" i ha reclamat un "entorn polític estable que permeti continuar invertint per generar creixement i ocupació". Seat no preveu abandonar Catalunya.

En declaracions a Efe, un portaveu de la marca del Grup Volkswagen ha afirmat que la "companyia segueix d'a prop" com se succeeixen les coses a Catalunya després del referèndum del passat 1 d'octubre i la possibilitat que es pugui declarar la independència. "És molt aviat per fer valoracions" sobre el que "pugui passar o no en el futur", apunta la font.

Fins al moment, i després de l'aturada general que va viure Catalunya el passat 3 d'octubre, "res" ha modificat la seva activitat habitual: "fabricar i vendre cotxes", ha precisat.

"Seat és una empresa arrelada a Barcelona, Catalunya i Espanya. Alhora, és una multinacional amb una visió global i, com qualsevol empresa, necessita un entorn polític estable", ha subratllat el portaveu.

Finalment, ha recordat les paraules del president de Seat, Luca de Meo, al recent Saló de l'Automòbil de Frankfurt (Alemanya), on va ressaltar que la companyia que dirigeix "té en compte" el conflicte polític entre Catalunya i Espanya i "sap com adaptar-se a les condicions que es viuen als països en els quals opera, igual com ha fet a la Gran Bretanya amb el Brèxit".