El president de Seat, Luca de Meo, ha enviat una carta als treballadors de l'empresa automobilística per enviar-los un missatge de tranquil·litat davant del clima polític a partir de la qüestió catalana. En la carta, el dirigent de la companyia afirma que l'empresa no s'ha plantejat traslladar la seva seu social: "Fins al moment, no hem hagut de prendre cap decisió perquè hem pogut desenvolupar la nostra activitat operativa amb normalitat".

Ara bé, De Meo afirma que en una situació de falta de protecció jurídica podria motivar aquesta mesura. "Per a la companyia, un canvi de seu social estaria motivat per la recerca de protecció jurídica i tindria sentit en el moment en què entenguem que aquesta ja no es dóna al territori en el qual estem ubicats", afirma De Meo a la carta.

A la carta, De Meo reconeix que no és la primera ocasió en què Seat s'enfronta a una situació incerta, però afirma que la companyia ha aconseguit superar-les. També destaca la vinculació de la companyia amb Catalunya, una societat que reconeix com a plural. Segons el president de Seat, és una empresa "fortament arrelada a Barcelona, Catalunya i Espanya". "La nostra companyia és, sens dubte, un reflex de la societat, amb persones de molt diferents procedències, perfils i opinions, que formen un gresol cultural que ens enriqueix com a empresa", conclou el dirigent.

El president de Seat, filial de l'alemanya Volkswagen, explica que ha decidit enviar una carta a la seva plantilla "davant del creixent clima d'inestabilitat i incertesa de les últimes setmanes per la situació a Catalunya", i assegura que la seva prioritat és protegir els interessos de tots els treballadors de la companyia i les seves famílies, així com dels inversors, proveïdors i clients.

Suposades pressions

La carta de De Meo arriba després de diverses sospites de pressions a Seat perquè mogués la seva seu social. Ahir, el delegat del Govern a França, Martí Anglada, va assegurar que el rei Felip VI va trucar en persona a Volkswagen per demanar a l'empresa que marxés de Catalunya en una entrevista a la francesa Cnews.

Dimecres passat, el president del comitè d'empresa de Seat Martorell, Matías Carnero, va assegurar haver rebut "pressions polítiques i monàrquiques" per canviar la seu social i va explicar que "durant la trobada en la Zarzuela després del 12-O, hi va haver converses on es va parlar del futur de la Seat".