L’entitat espanyolista Societat Civil Catalana considera que el pacte d’investidura entre PSOE i Ciutadans és un “pas positiu” perquè inclou “un compromís amb la unitat d’Espanya”. Després de reunir-se amb el líder de Ciutadans, Albert Rivera, al Congrés dels diputats, el vicepresident de Societat Civil Catalana, Joaquim Coll, ha explicat que un eventual govern de Pedro Sánchez s’oposaria a “qualsevol iniciativa que signifiqués trencar la unitat territorial o la igualtat entre els ciutadans”.

En aquest sentit, Coll ha defensat la necessitat de “clarificar i millorar” el model autonòmic com a mesura per “desactivar la tensió separatista” de Catalunya, en comptes de plantejar polítiques “d’excepcionalitat constitucional” per a alguns territoris.

A més, l’entitat ha defensat que es “pensi primer” en els catalans no independentistes perquè, al seu parer, “són majoria” i per tant no se’ls pot utilitzar coma “moneda de canvi”.

Per la seva banda, el vicesecretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, ha manifestat "l’indiscutible compromís" del seu partit amb la Constitució, mentre reiterava que "no hi haurà un referèndum separatista a Espanya", cosa que al seu parer queda explícitament recollit a l’acord amb el PSOE.