El president de Societat Civil Catalana (SCC), José Rosiñol, ha enviat una carta al president de la Generalitat, Quim Torra, on l'insta a deixar de governar "només per a la minoria independentista". Si no ho fa, l'entitat assegura que "corren el risc cert que més de la meitat de Catalunya deixi de reconèixer-los com a autoritat". Amb aquest argument, li exigeixen que treballi per "recosir" la societat catalana.

Al text, enviat aquest dilluns, Rosiñol critica els CDR i centenars de persones que donaven suport a l'Acampada per la Llibertat aquest diumenge a plaça Sant Jaume, el mateix lloc on volia acabar una marxa en contra de l'escola en català però que va acabar canviant el recorregut.

Acusa els CDR de tenir un plantejament "típicament feixista" en considerar que van impedir que "milers de catalans" exercissin el seu dret a manifestar-se. A la carta SCC subratlla que emprendrà les "iniciatives necessàries, també legals" perquè cap dret sigui "vulnerat". "Si cal, tornarem massivament al carrer com ho vam fer el 8 i 29 d’octubre de l’any passat", afegeix el text.

També carreguen contra els Mossos, a qui acusen "d'actuar de forma partidista i deixar que grups radicalitzats ocupessin la plaça de Sant Jaume".