Davant la polèmica pels llaços grocs, Societat Civil Catalana ha decidit posar en marxa una línia telefònica d’assessorament jurídic. L’entitat unionista i el bufet Cremades Calvo Sotelo han arribat a un acord de col·laboració desinteressada per atendre els ciutadans que ho considerin necessari. “No parlem només de llaços, sinó per qualsevol tipus d’actuació, com l’escolarització en castellà o la retolació”, ha explicat el president de SCC, José Rosiñol.

Segons ha indicat, posaran en marxa una línia 902 --de pagament-- que tindrà un horari acotat d’atenció als ciutadans. Al darrere hi haurà un equip del gabinet d’advocats. “Encara que alguns mitjans de comunicació a Catalunya no ho diuen, hi ha moltes petites vulneracions”, ha lamentat. Ha assenyalat que hi ha “massa dispersió en la línia jurídica”.

Rosiñol ha assegurat que estan “realment preocupats” pels últims esdeveniments relacionats amb “l’ocupació de l’espai públic”. En aquest sentit, ha denunciat que el president Quim Torra utilitza els Mossos d’Esquadra amb una finalitat política. “El senyor Torra dona instruccions polítiques per identificar ciutadans que estan recuperant la neutralitat”, ha insistit.

En aquest sentit, preguntat sobre l’agressió al càmera de Telemadrid confós per un treballador de TV3, ha condemnat els fets. No obstant això, ha assenyalat el president Torra com a principal responsable per haver creat un “clima de tensió” a Catalunya.

Noves mobilitzacions

El vicepresident de l’entitat unionista, Àlex Ramos, ha advertit que els polítics independentistes estan tornant als posicionaments de la passada tardor, i és per això que ha avançat que convocaran diverses mobilitzacions durant l’inici del curs polític.                        

Entre aquestes, tenen previst convocar una gran manifestació el 7 d’octubre, per commemorar la del 8 d’octubre de l’any passat. Segons ha dit, comptarà amb “persones d’alt rang”, sense entrar en més detalls. També preveuen celebrar el 40è aniversari de la Constitució espanyola, “denigrada per alguns, però molt valorada per la majoria d’espanyols i catalans i a nivell internacional”.

Finalment, José Rosiñol ha volgut reiterar la seva petició per celebrar una reunió amb l’ANC i Òmnium Cultural, malgrat que ha descartat demanar la llibertat dels presos polítics ni visitar-los. “Hi ha una separació de poders”, ha assegurat.