El president de Societat Civil Catalana (SCC), Rafael Arenas, ha alertat avui del problema de "dèficit democràtic" a Catalunya, més enllà del debat independentista. Una situació de "gravetat" que, a parer seu, ni la societat catalana ni l'espanyola "assumeixen".

Per això, l'entitat unionista ha avançat que aquest divendres es reunirà amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i que aprofitarà l'avinentesa per proposar "un gran pacte" social i institucional. 

"La secessió no es produirà", ha afirmat Ferran Brunet, membre de SCC. En conseqüència, Brunet espera que "la Generalitat aterri a la realitat i parli sobre temes normals". 

Índex de risc català

SCC elabora mensualment l'índex de risc català, que "analitza l'evolució de la incertesa política i social generada pel procés sobiranista català".

L'objectiu de l'entitat és "reduir" el cost econòmic i financer del procés separatista. Per aquest motiu, Brunet ha manifestat que acolliran de bon grat "el canvi d'orientació" del Govern i ha dit que espera que això "es concreti en un nou model de finançament autonòmic i que es comenci a discutir sobre això".