El president de Societat Civil Catalana (SCC), José Rosiñol, ha anunciat aquest dimarts que el dissabte celebraran un acte en el Teatre Apol·lo de Barcelona per commemorar la gran manifestació per la unitat d'Espanya i contra la independència del 8 d'octubre de 2017.

En declaracions davant el Parlament, ha explicat que l'esdeveniment comptarà amb dues taules de debat: una amb un punt de vista periodístic, que analitzarà l'ocorregut durant l'any passat, i una altra amb experts que parlaran "del que no pot tornar a passar". Ha assegurat que haurà convidats de primer nivell i ha animat a participar en l'aniversari de la manifestació que es va celebrar a Barcelona "de forma prefestiva, oberta, plural".

Aniversari 1-O

Rosiñol ha mostrat la seva preocupació pels "incidents d'ahir, de gravetat extrema", en referència als manifestants que en finalitzar la concentració de la 'Plataforma 1 d'octubre' es van concentrar en el Parlament i van intentar accedir, per la qual cosa els Mossos d'Esquadra van carregar contra ells.

"No pot ser que el president de la Generalitat encoratgi, encara que sigui de forma implícita, aquest tipus d'actuació", ha assegurat Rosiñol, que ha cridat a la concòrdia, la calma i el diàleg dins de la llei. "O canvia o que dimiteixi immediatament", ha dit sobre Quim Torra, i ha demanat recuperar la Catalunya social, política i econòmica, ja que al seu judici les imatges del dilluns tindran un impacte econòmic en els propers mesos.

"Els moviments independentistes generen violència prefeixista. No pot ser que s'intenti assaltar el Parlament", ha conclòs Rosiñol.